Rasa Pomeranian

Sanatatea Cainelui Pomeranian

Pomeranian e un caine mic si robust care sufera de putine probleme de sanatate. Cea mai comuna problema de sanatate ce poate afecta rasa pomeranian este luxarea incheieturii genunchiului.
Mediul in care traieste si configuratia genetica a cainelui pomeranian joaca un rol important in mentinerea sanatatii acestuia, la fel ca
alimentatia si medicatia. O dieta echilibrata si exercitii fizice (plimbarea), evitarea caderilor bruste (de pe pat, scaun, sau trepte) ajuta la evitarea multor probleme de sanatate in decursul vietii cainelui pomeranian.
Daca problema luxatiei e grava singura varianta este interventia chirurgicala. Daca va aflati intr-o astfel de situatie adresati-va medicului veterinar.

Colaps traheal. Cainii afectati scot un sunet acut cand sunt agitati ca si cum ar avea gatul blocat. De mentionat faptul ca un pomeranian cu exces de greutate va agrava aceasta afectiune.

Caderea parului. E denumita boala pielii negre, alopecie, sindromul caderii excesive a parului. Un diagnostic precis e costisitor si dureaza mult. Posibile cauze pot fi: hipotiroidismul, boala cushing, eczeme, infectii cu ciuperci paraziti. Va recomandam o resursa in engleza care va da mai multe detalii despre aceasta boala bsdpomeranians.com .

Boli de inima. Sunt afectiuni frecvente la caini care se datoreaza in general din cauze genetice sau din cauza unei diete sarace si lipsa de exercitii fizice.

Entropion. Intoarcerea inauntru a pleoapei insotita de iritatia conjunctivei si a corneei. Deranjeaza la clipire si cainele poate fi sensibil la lumina. Daca ramane netratata poate duce la ulceratii si prurit. Interventia chirurgicala poate corecta usor entropion. De preferat sa se faca dupa varsta de 12 luni. Afectiunea se poate corecta singura in timp.

Boala Perthes. Boala poate aparea intre 4 si 11 luni de viata. Afecteaza incheietura coxalului prin lipsa de irigare sangvina. Produce durere acuta cainelui. Operatia poate ajuta la vindecare.

Convulsii sau epilepsie idiopatica. E numita idiopatica pentru ca nu se cunosc cauzele cu exactitate, iar daca convulsiile sunt repetitive se numesc epilepsie.

Hipoglicemie. E frecvent la puii pomeranian foarte activi. Cauza principala a hipoglicemiei, daca se
mentine in timp, este lipsa de glucide din mancare. Lipsa de glucide din alimentatia cainelui pomeranian duce la o lipsa de energie si o letargie permanenta. Corectia alimentatiei duce, in general, la rezolvarea acestei probleme.

Testicul necoborat (criptorhidie). Masculii de pomeranian pot prezenta aceasta problema de coborare a unuia sau a ambelor testicule. Ignorarea acestei probleme poate duce la cancer testicular.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu